Scholing voor hilltribe kinderen

Scholing voor hilltribe kinderen2023-11-23T04:22:14+00:00

De oprichters van stichting Asian Kidz Support zijn vanaf 2008 tot en met 2016 afgereisd naar de provincie Mae Hong Son om in verschillende districten hilltribe scholen te bezoeken.

De kinderen (over het algemeen van de Karen en Hmong stam) leven in afgelegen berggebied onder armoedige omstandigheden. Voor velen kinderen zijn de scholen een dagwandeling van hun dorp. Transport is er niet en de wegen zijn slecht begaanbaar vooral in het regenseizoen. De oplossing voor dit probleem is te zorgen voor onderdak en betere levensomstandigheden bij de scholen. Ook voor de leraren is dit een probleem waardoor het moeilijk is om leraren te krijgen cq. te behouden.

De regering geeft ieder jaar een klein budget voor onderhoud en eten. Geld voor andere faciliteiten zoals slaapgebouwen, kantine’s, toiletten en schoon drinkwatervoorziening is er niet. Om deze kinderen een kans te geven op een beter bestaan is het van groot belang dat ze naar school kunnen. Door faciliteiten als slaapgebouwen, kantine’s, toiletten en drinkwatervoorzieningen krijgen ze die kans en zijn ze in de gelegenheid om de gehele schoolperiode te volbrengen.

Naam Rin, rondgangOm van projecten een succes te maken is naast kennis van lokale cultuur en omstandigheden vaak ook inhoudelijke vaktechnische kennis en ervaring nodig. Asian Kidz Support werkt nauw samen met projectpartners die deze kennis bezitten en zorgen voor de uitvoering en monitoring van onze projecten. Asian Kidz Support houdt nauw contact met deze projectpartners door regelmatig af te reizen om een vertrouwensband op te bouwen en bij de projecten betrokken te blijven. Daarnaast vindt regelmatig contact plaats via E-mail.

Voor de uitvoering van alle projecten voor scholing van de Hillttribe kinderen wordt nauw samengewerkt met het Ministerie van Onderwijs, department Noord-Thailand.