De Stichting

Ons doel2023-11-24T07:58:38+00:00
Kaart met waar aks actief is.

Kaartje met waar AKS zoal actief is in Azië.

Stichting Asian Kidz Support is een non-profit organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers en nauw samenwerkt met projectpartners. AKS werft fondsen in Nederland voor financiering en ondersteuning van (kleinschalige) projecten die gericht zijn op onderwijs en educatieve projecten. Dit bereiken we door;

  • donatie aan projecten en activiteiten (projectsteun)
  • het verstrekken van gewenste materialen en grondstoffen die ter plaatse worden ingekocht
  • waar mogelijk samenwerking met andere organisaties
  • regelmatig contact
  • minimale organisatie- en administratiekosten.

Kinderen in de schoolbanken

AKS bestaat uit een gedreven bestuur van 5 personen die zich allemaal belangeloos en met veel plezier voor hetzelfde doel inzetten.

Hoe is Asian Kidz Support ontstaan

Onze enorme aantrekkingskracht voor Azië, en het zien van de vele kinderen die geen andere keus hebben dan hun hele leven te focussen op overleven heeft ons (Angela en Joop) er toe gebracht om in 2008 een eerste aanzet voor Asian Kidz Support te maken. Na een lange voorbereiding zijn we in november vertrokken om woorden om te zetten in daden. Een fietsreis van 6 maanden door Zuid-Oost Azië, met als doel: ondersteuning bieden aan kansarme kinderen in elk land wat we bezochten.

Eenmaal thuis gekomen, is dat voornemen uitgegroeid tot de stichting Asian Kidz Support. Een organisatie die zich met enthousiasme inzet voor opvang en levensverbetering van kwetsbare kinderen om de cirkel van armoede te doorbreken.

Nu, zoveel jaren later kunnen we vaststellen dat AKS voor veel kinderen het verschil kan maken.

Wij voelen ons zeer betrokken bij deze kinderen en uit ervaring blijkt dat je met  weinig veel kunt doen. Een goede reden om door te gaan. Samen, met en voor elkaar!

Alleen kunnen wij het niet, steun stichting Asian Kidz Support!