Schoondrinkwater installatie en wateropvang tank voor Mae Chaa school

Schoondrinkwater installatie en wateropvang tank voor Mae Chaa school

Schoondrinkwater installatie en wateropvang tank voor Mae Chaa school

Mae Chaa is een klein schooltje tussen Muang Mae Hong Son en Khun Yuam. De directeur is zeer betrokken en wil graag voor zijn pensioen over twee jaar de school voorzien van onderstaande faciliteiten, zodat hij voor de kinderen en komend directeur het noodzakelijke achterlaat.

Schoon drinkwater installatie; een van de meest belangrijke en essentiële bijdrage voor een beter leven is de toegang tot schoon drinkwater.
Water opvangtank; de school heeft elk jaar een probleem betreffende wateropvang waardoor ze in het droge seizoen flink watertekort hebben. De huidige water opvangtank is oud en smerig en niet groot genoeg om voldoende water op te vangen.

Half januari 2015 zijn we met openbaar vervoer afgereisd van Chiang Mai naar Mae Hong Son vanwaar we de bezoeken naar de schooltjes hebben gemaakt.
Het vervoer naar de schooltjes en al het andere was wederom perfect geregeld door Annelie en Ratana. Bij aankomst op de Mae Chaa stonden de kinderen al netjes in een rij te wachten en werden we hartelijk ontvangen door de directeur. Alles stond klaar voor de opening, stoelen opgesteld, kleurige bloemen en lint voor de wateropvang tank. Er volgt een korte speech en vervolgens werd het lint onder applaus doorgeknipt. Na het officiële gedeelte is er een rondgang over het schoolterrein gemaakt.

Het schooltje heeft een moestuin en er worden varkens gehouden, dit zorgt voor extra aanvulling  van de voedselvoorziening.

De schoondrinkwater installatie en wateropvang tank zijn netjes gebouwd en op tijd opgeleverd.  Tijdens de rondgang werd duidelijk dat ze hiermee erg vooruitgeholpen zijn en er zeer blij mee  zijn.

Hoofdsponsors;

Familie Smid-Leijten
Schoondrinkwater installatie

P1060153

Werkgroep een Aarde
Wateropvang tank

P1060108

2018-12-24T16:48:54+00:00