Sarnelli house

Sarnelli house

Een kind is de toekomst

Tijdens onze reis hebben we in Nong Khai, in het Noord-Oosten van Thailand een tehuis bezocht waar kinderen opgevangen worden die HIV besmet zijn of aan AIDS lijden. Deze kinderen krijgen in Sarnelli House een nieuw thuis , geborgenheid, medische hulp en liefde. Op dit moment leven er 155 kinderen verdeeld over 6 huizen. We hebben zoveel informatie gekregen en zoveel gezien dat we niet alles kunnen beschrijven, maar er zijn enkele zaken die we graag even uitlichten;

Medische hulp;

HIV staat voor humaan immuundeficiëntie virus. Dit is een virus dat het afweersysteem van de patiënt langzaam vernietigt. Kinderen met HIV krijgen hun infectie meestal tijdens de geboorte van hun met HIV besmette moeder.

Of jonge kinderen die HIV geïnfecteerd raken omdat ze uit gedwongen prostitutie komen. Vaak verloopt de infectie bij kinderen agressiever dan bij volwassenen. Zij ondervinden eerder de gevolgen van het falen van hun afweersysteem.

Om een goede gezondheid te krijgen en te behouden moeten HIV-positieve kinderen vroeg in het leven en langdurig medicijnen gebruiken.

Van elk kind in Sarnelli house wordt een medisch dossier bijgehouden. De medewerkers op de medische afdeling zorgen dat de kinderen 2x daags hun juiste medicijnen (en dat zijn er nogal wat) krijgen. Waardoor de kinderen in staat zijn deel te nemen aan de maatschappij en een normaal dagelijks leven kunnen leiden.

Eigen onderhoud;

Omdat Father Mike Shea en zijn medewerkers zeer weinig financiële steun van de Thaise overheid krijgen en afhankelijk zijn van donaties proberen ze zoveel mogelijk in eigen onderhoud te voorzien.

Er is een veestapel (koeien, varkens, kippen en eenden) die voorziet in vlees en 6 visvijvers. Er worden groente en kruiden verbouwd, helaas lukt het niet elk jaar om te oogsten. Door de arme grond en de weersomstandigheden (te nat, te droog) is en blijft het moeilijk om een goede oogst binnen te halen.

Eigen toekomst;

De kinderen maken huiswerk

Kinderen doen hun huiswerk

Wij geloven dat een betere wereld begint bij kinderen. Elk kind verdient de kans om z’n eigen toekomst te kunnen ontwikkelen en op te bouwen.
Om deze kinderen een toekomst te geven is een studie van groot belang.

2021 – 2025 Studiebeurs voor Nuna / Hoe gaat het nu met…..Scholing voor BeeJay is geslaagd

2024-01-07T06:52:15+00:00