Veilig en Wel (Safe and Sound)

Veilig en Wel (Safe and Sound)

Veilig en Wel
Safe and Sound

In Vietnam is trafficking van (straat)kinderen een groot en diep geworteld probleem. Straatkinderen en kinderen uit heel arme gezinnen worden als slaaf verkocht om in fabrieken of in de prostitutie te werken.

Safe-and-Sound-Hue-3     

De organisatie die we bezocht hebben in Hanoi en Hoi An zet zich al jaren in om deze kinderen Veilig en Wel terug te brengen naar een eigen woonomgeving.

In eerste instantie wordt er gekeken of de kinderen terug naar hun ouders kunnen. Als ouders niet in zicht zijn worden de kinderen opgevangen in 1 van de onderkomens van de organisatie. Voor zolang als het nodig is krijgen de getraumatiseerde kinderen ondersteuning en educatieve voorbereiding zodat ze terug naar school kunnen. Elk kind krijgt de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen zodat er een eigen toekomst opgebouwd kan worden.

Tijdens onze fietsreis bezoeken we het tehuis van straatkinderen in Hue waar we de kinderen ontmoeten die door het project Veilig en Wel weer een toekomst krijgen.

Wat prachtig en bijzonder om na een lange voorbereiding en na 3.725 kilometer gefietst te hebben aan te komen
bij de kidz in Hue (januari 2017).
En wat een spontaan onthaal, kinderen allen op de fiets en met vlaggetjes in de hand werden we toegejuicht op het busstation vanwaar we via een wirwar van straatjes begeleid zijn naar het ‘drop in centre’ van Hue. Hier werden we ontvangen met bloemen (gemaakt door de kidz), tekening, en een heerlijke Hue pannenkoek. Kidz wilden meer weten over de fietstocht en waren zeer geïnteresseerd in het zien van wat foto’s. Daarna tijd voor een communicatie spel waar ze veel plezier in hadden. Deze enerverende en mooie dag werd afgesloten met een groepsfoto.

??????????????????????????????? fb-21-veilig-en-wel-img_4064-1

 

 

 

 

 

MAAR ER IS NATUURLIJK MEER, datgene waar het om gaat;

De organisatie met het team voor het project Veilig en Wel (Safe and Sound) in Hue zorgt ervoor dat kinderen in crisis de nodige opvang en begeleiding krijgen. En dat elk kind onderwijs krijgt en zo zijn eigen droom kan verwezenlijken.

Resultaten in cijfers;
386 trafficked kidz gered uit slavenarbeid
200 kidz herenigd met familie
en meer dan 3.000* kidz hebben onderwijs kunnen volgen
* het aantal van alle kinderen opgevangen op diverse locaties verdeeld over Vietnam

fb-21-veilig-en-wel-img_4111-1

2018-12-24T16:48:53+00:00