Si Satchanalai

Si Satchanalai

Dinsdag 30 en woensdag 31 december 2014

Dinsdag een fietsdag zonder bagage, op naar het historische park van Si Satchanalai.
Het park ligt 12 km van het centrum met verschillende kleine stijgingen. We fietsen op ons gemak, genietend van de omgeving en de mensen.

Terwijl we stilstaan om een foto te maken komt er in tegenover gestelde richting een scooter aan waar een monnik achterop zit. Ze stoppen, de monnik stapt af en spreekt ons aan. Na een kort gesprek hangt hij ineens een zak mandarijnen aan het stuur en geeft een fles water. For you…….

P1050597

 

Si Satchanalai, wat letterlijk betekent “stad van goede mensen” werd opgericht in 1250 als tweede centrum van het Sukothai Koninkrijk en een residentie van de kroonprins in de 13e en 14e eeuw.

De stad was rechthoekig van vorm. In de 16e eeuw werd er een 5 meter hoge muur met een gracht gebouwd om de groeiende Birmese aanvallen te weren.
Via deze vestingmuur rijden we het terrein op, als eerste een flinke klim naar een tempel die omgeven is door ooievaarsnesten, we zitten midden in de broedkolonie. Wat ook wel te ruiken is. De jonge vogels worden onophoudelijk gevoerd.

P1050620

P1050605
 

 

 

 

 

Het complex is behoorlijk groot en wederom zeer imposant.
Wat Chedi Chet Thaeo, deze tempel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden binnen de stadsmuur omdat de tempel bestaat uit 32 stoepa’s van verschillende grootte in verschillende stijlen.

Wat Chang Lom werd gebouwd in 1286. De hoofdstructuur is een twee lagen vierkante basis rond de Sri Lanka stijl stupa. Op de tweede rij van de stupa zijn 20 nissen die gevuld zijn met 1,4 meter hoge boeddha beelden. Sommige beelden zijn nog steeds goed bewaard gebleven. Het is en blijft fascinerend om de historische tempelruïnes te bekijken.

P1050622

P1050626

 

 

 

 

 

 

Voor de grootste hitte zijn we terug bij het verblijf. Daar genieten we van de lunch en de airco.
Site wordt bijgewerkt en de route nog eens bekeken. Onze volgende bestemming Wang Chin is een klein plaatsje waar blijkbaar 1 accommodatie is. We besluiten om oudjaarsavond hier te blijven.

Vandaag, woensdag de dag begonnen met een rustig ontbijt op ons terras. Fietsonderhoud uitgevoerd en vullen de dag met van alles wat. O.a. voorbereiden volgende etappe. Op naar oudjaarsavond die we doorbrengen in ons favoriete restaurantje.

P1050648

2018-12-24T16:48:54+00:00