Kamphaeng Phet

Kamphaeng Phet

vrijdag 26 en zaterdag 27 december 2014

Vrijdag was een zeer relaxte dag, was gedaan, site bijgewerkt en wat gewandeld.

Vandaag de dag begonnen met een lekke band, na het ontbijt op naar de fietsen. Blijkt dat 1 van de fietsen de achterband half leeg heeft staan door een ijzersplinter. Ach, alle tijd om er een nieuwe binnenband op te leggen. Een fietspomp via het hotel geregeld,  hiermee gaat het pompen heel wat sneller dan met een kleine handpomp.

Nadat de fiets weer opgelapt is rijden we naar het centrum om een nieuwe reserve binnenband te halen. Met de nieuwe aankoop in de rugzak rijden we naar de archeologische site in Chakangrao, de vroegere naam van Kamphaeng Phet.  Al snel fietsen we langs oude stadsmuren en vestingwerken. Deze markeren de grens van het oude stadgebied wat omgeven is door vele tempels en chedis. 1 ervan is Wat Phra Kaeo, een grote Koninklijke tempel waarvan de chedis versierd zijn met olifanten.

P1050491

 

Wat Chang Rop is een andere grote tempel die op een hoge heuvel ligt. De voornaamste chedi in Ceylonese stijl in het midden van het erf. De basis is versierd met 68 halve olifanten.

P1050517

 

Dit historisch park is erg mooi, goed onderhouden en rustiek! Het is een zeer rustige plek, omgeven door bomen en het is veel minder toeristisch dan Sukothai. Tijdens ons bezoek zagen we slechts enkele toeristen. Het bezoeken van dit historisch park is zeer de moeite waard.

P1050507

2018-12-24T16:48:54+00:00