Update Girls Empowerment

Update Girls Empowerment

Girls Empowerment
Greep op eigen situatie

Het project girls Empowerment wordt geïmplementeerd in Dien Bien, een van de armste provincies in Vietnam. De   provincie ligt in het nooA girl going to school in Dien Bienrdwesten van Vietnam, en het gebied is de   thuisbasis van verschillende etnische minderheden. Tachtig procent, of   vier van de vijf meisjes in Dien Bien zijn analfabeet. Bovendien missen ze   fundamentele kennis over kritieke aspecten van het leven.

De organisatie (die we meerdere malen bezocht hebben) werkt sinds   2013 in Dien Bien. Asian Kidz Support ondersteund het   onderwijsprogramma zodat deze meisjes greep op eigen situatie krijgen.   Zonder een helpende hand kunnen deze kinderen geen onderwijs volgen.

 

September 2018, Update Girls Empowerment
Nga wilde “gewoon” naar school                                            Nga

Eén van de meisjes die we ondersteunen is Nga.
Nga werd geboren in een etnisch minderheidsdorp in Dien Bien, en is opgegroeid in een arm gezin met als belangrijkste inkomsten de rijstteelt. Nga is de oudste in een gezin van 5 personen en wilde “gewoon” naar school. Haar grootste wens is doorleren na het behalen van haar middelbare school.

Vanaf maart 2018 maakt Nga deel uit van een meisjesgroep die wekelijks een volleybal sessie organiseren. De groep wil het vooroordeel veranderen dat in Vietnam het ongebruikelijk is dat meisjes sport beoefenen. De wekelijkse activiteit heeft Nga en de meisjes geholpen hun gezondheid te verbeteren, actiever te zijn en zelfverzekerder.

 

Hoofdsponsor;

iPM Partners BV

2018-12-24T16:48:52+00:00