5e en 6e Etappe Charoen Phon – Kamphaeng Phet 87 Km

5e en 6e Etappe Charoen Phon – Kamphaeng Phet 87 Km

Donderdag 25 december 2014, 1e kerstdag

P1050440

Na een luxe kerst ontbijt vertrekken we in alle vroegte. Het is bewolkt en dat zorgt ervoor dat het niet te warm is, goed fiets weer.
Bij het verlaten van Charoen Phon krijgen we 3 honden achter ons aan. Ze komen vanaf een erf om hun territorium te verdedigen. Op de gehele tocht zien we veel honden, de meeste geven geen notie maar een enkeling reageert fel. We blijven alert.

Een flinke tros bananen gaat mee op de achterdrager, gratis gekregen. We vragen er enkele, maar krijgen een hele tros mee.
Good for cycling…….. wordt er gezegd.

P1050420      P1050422

De gehele etappe is druk met verkeer, vooral vrachtverkeer. De suikerriet wordt geoogst en de volgeladen vrachtwagens rijden af en aan naar het distributiecentrum waar de suikerriet verwerkt wordt. Wij rijden dwars door de suikerrietvelden en zien hoe de oogst wordt binnengehaald. Op de weg is het regelmatig zig-zaggen door afgevallen suikerrietstengels. Na 70 Km, fietsen we het distributiecentrum voorbij en wordt het gelukkig een stuk rustiger op de weg.

P1050447      P1050421

Nog een laatste stop voordat we Kamphaeng Phet binnen rijden. In de schaduw zitten we even bij te komen en nuttigen wat fruit en koeken. Spontaan krijgen we door een marktvrouw 1 ½ kg bananen aangeboden, niet aannemen is geen optie. Dus 2 mandarijnen uit de rugzak, 1 ½ kg bananen erbij……………

Deze dubbele etappe heeft wel wat energie gekost en we komen vermoeid aan in Kamphaeng Phet. Voordat we accommodatie gaan zoeken nemen we  een verfrissende ijsco bij de 7/11.

Voor de kerstdagen gunnen we onszelf een luxe kamer en die vinden we aan de Ping rivier bij Navarat Heritage hotel. Een mooie kamer met goede matrassen, hier nemen we 2 rustdagen. Vrijdag wordt een relaxte dag en zaterdag nemen we de tijd om de tempelruïnes te gaan bekijken.

2018-12-24T16:48:54+00:00