2e etappe Singburi – Sankha Buri 44,9 Km

2e etappe Singburi – Sankha Buri 44,9 Km

Maandag 22 december 2014

De wekker hoeft niet te gaan wij zijn om 05.45 uur op. Een goede nacht gemaakt na de 1e fietsdag. Ontbijten doen we bij 7/11, een tosti ham / kaas en een yoghurt met cornflakes.

We verlaten Singburi wederom via de snelweg en we worden aan alle kanten ingehaald door vrachtwagens, bussen, luxe auto’s en scooters (spits). Maar al gauw nemen we een zijweg en rijden door het landelijke. Het is bewolkt en er staat behoorlijk wat wind maar gelukkig hebben we deze geruime tijd mee.

Het is een zeer afwisselende tocht, snelweg met druk verkeer, en grind wegen waar we een geitenhoeder tegenkomen.
Het contrast kan niet groter.

P1050330   P1050340

Langs de grindweg stoppen we bij een stalletje waar heerlijke bananensnacks verkocht worden, gedroogde bananenplakjes die licht gezouten en gekruid zijn, erg lekker.
Terwijl we daar staan komt er een waterwagen langs die de weg besproeit zodat de stof neerslaat. Op zich niet verkeerd, een enkele auto die voorbij komt zorgt voor flink stof happen.
Na een korte stop rijden we over de besproeide weg verder, en zien een enorme duizendpoot uit de berm komen, minstens 25cm lang. Het dierenspul is vandaag weer rijkelijk aanwezig, (roof)vogels, varanen, slangen (ook platte versies) en honden.

P1050338    P1050339

Bij San Praya houden we een koffiepauze waar we tevens gebruik kunnen maken van gratis WIFI. Dat komt mooi uit, gisteren in het hotel was er geen bereik, in ieder geval kunnen we de tekst van de 1e fietsdag op de site zetten. Foto’s plaatsen geeft problemen. Na een tijdje gezeten te hebben willen we weer verder, maar wat blijkt, een lekke band………………….. In de buitenband zit een klein doorntje, deze wordt verwijderd en de binnenband wordt vervangen, klaar voor vertrek.

P1050342

Het fietsen gaat zo lekker dat we besluiten om de etappe te verlengen, uiteindelijk eindigen we in
Chai Nat na een totaal afstand van 63 Km. Hierdoor hebben we morgen een etappe van 31 Km.

2018-12-24T16:48:55+00:00