Goederen geleverd voor district ziekenhuis in Sayaburi Provincie (Laos)

Goederen geleverd voor district ziekenhuis in Sayaburi Provincie (Laos)

Goederen geleverd voor district ziekenhuis in Sayaburi Provincie (Laos)

Via Luang Prabang Provincial ziekenhuis is Asian Kidz Support in de gelegenheid geweest om voor een district ziekenhuis in Sayaburi provincie goederen te leveren (dekens, omslagdoeken en babymateriaal). Het district ziekenhuis in 1 van de armste provincies van Luang Prabang heeft een groot tekort aan spullen voor moeder/kind afdeling.

P1060397

P1060400

 

 

 

 

 

 

Bij LPP ziekenhuis werkt een dokter die nauw in contact staat met het district ziekenhuis en precies weet welke spullen er hard nodig zijn.
Hierdoor komen de goederen op de juiste plaats en bereiken zoveel mogelijk kinderen en moeders. De ingekochte spullen worden opgeslagen tot het volgende transport in februari.

In LPP ziekenhuis is een complete afdeling waar jongeren uit de armere districten opgeleid worden tot verplegend personeel. Deze mensen keren na de opleiding terug naar eigen district om hun kwaliteiten toe te passen.

P1060391P1060387

 

 

 

 

 

 

Drie jaar geleden heeft Asian Kidz Support voor moeder/kind afdeling in Luang Prabang Provincial ziekenhuis goederen gedoneerd. Deze keer hebben we het ziekenhuis nogmaals bezocht en een rondleiding gehad. Het is goed om te zien dat er enige vooruitgang is (er is een generator geplaatst en 2 watervoorraad tanks). Tevens wordt er gewerkt aan twee nieuwe Operatie Kamers. Vooruitgang gaat langzaam en hulp van buitenaf blijft nodig.

2018-12-24T16:48:54+00:00